Ta din jägarexamen med stil vid Knistad Herrgård

31 juli 2024 Veronica Urena

editorial

Har du drömt om att bli en del av jaktkulturen och funderat på att ta jägarexamen? Då kan en intensivkurs vara den mest effektiva vägen att nå ditt mål. På Knistad Herrgård erbjuds noggrant utformade intensivkurser där allt från teori till färdighetsträning står på schemat. Denna exklusiva upplevelse kombinerar boende i lantlig idyll, utsökta måltider och professionell utbildning allt för att du snabbt ska kunna ta steget från nybörjare till licensierad jägare.

Varför välja en intensivkurs för jägarexamen?

En intensivkurs för jägarexamen är den ideala lösningen för den som vill komprimera utbildningsprocessen och bli klar inom en kort tid. Istället för att sprida ut lektioner och övningar över flera veckor eller månader, samlas allt materiellt under intensiva, men välstrukturerade kurstillfällen. Detta innebär inte bara att man snabbare når målet, utan man får också möjligheten att djupdyka i jaktkulturen och världen bortom stadens brus.

De praktiska delarna, som vapenhantering och skytte, får en huvudroll under ett intensivkursprogram. Genom direkt feedback från erfarna instruktörer stärks de färdigheter som är avgörande för en säker och ansvarsfull jakt. Samtidigt ger de intensiva teoripassen en gedigen förståelse för jaktlagar, viltvård och säkerhet, vilket är transferabel kunskap i all form av jakt.

Vad ingår i en intensivkurs hos Knistad Herrgård?

Knistad Herrgård erbjuder inte bara en intensivkurs utan en fulländad upplevelse. Deras jägarexamenspaket innehåller boende i anrika och mysiga rum, matupplevelser från lokala råvaror och en skjutbana endast 150 meter från boendet. Dina två första dagar ägnas åt en grundlig teorigenomgång där du förbereds för examen. Efter en god natts sömn och en näringsrik frukostbuffé övergår kursen till fältet där du, med en kopp fika i handen mellan övningarna, kommer att finslipa din skytteteknik på herrgårdens egen skjutbana.

Detta är en plats där man kombinerar studier med avkoppling, där man kan njuta av fridfulla omgivningar och mättande, välsmakande måltider. Med erfarna instruktörer och alla förnödenheter på plats finns det få bättre sätt att ge sig in i jägarlivet.

Jägarexamen intensivkurs

Praktisk information och rekommendation

För den som önskar bära hem jägarexamen, är det klokt att i god tid säkra sin plats hos Knistad Herrgård. Kurslitteraturen från Bilda Förlag, ”Din väg till jägarexamen”, kan beställas direkt i samband med bokningen. Det är en nyttig och informerande bok som även kombinerar texten med ljudbok för att tillgodose olika inlärningsstilar.

Priset för denna unika upplevelse är 11 995 kronor per person, vilket inkluderar logi i dubbelrum, alla måltider enligt schemat och kursaktiviteter. Kom ihåg att budgetera för tillägg som ammunition och Naturvårdsverkets examinationsavgift. Om du önskar mer integritet, erbjuds enkelrum mot ett lättillgängligt tillägg.

Läs mer på https://knistad.se/upplev_o_bo/jakt-och-jagarexamen/ 

Fler nyheter